Ta hand om din kropp – var du än är

Motorcykelsport är mer fysiskt krävande än vad många tror. Även om det inte är en kontaktsport eller uthållighetssport i traditionell bemärkelse krävs det ändå en otrolig fysik för att klara av att köra långa lopp. Det gäller särskilt motorcykel i terräng som enduro eller på en bana som speedway. Där är det en grundläggande förutsättning att hålla kroppen i ett bra skick för att kunna nå så bra resultat som möjligt. Eftersom loppen äger rum i hård terräng som ger kroppen mycket stryk är det flera aspekter som bidrar till att du som förare ska kunna ha bästa förutsättningar för ett bra lopp – och en kropp som mår bra.

hälsa_150669461

Många enduro- och speedwayförare reser långa distanser för att kunna ställa upp i tävlingar. Då är det lätt att det slarvas med att ta hand om kroppen som kanske inte får den optimala uppvärmningen eller massagen för att kunna prestera. Ett sätt att ta hand om sin kropp även på resande fot är att ta med sig en naprapat. På så sätt kan du när som helst ha tillgång till djupgående massage och andra praktiska sätt för att mjuka upp kroppen. En naprapat har rätt kompetens för att ge dig den bästa möjliga behandlingen vid alla tillfällen och ge dig ett långsiktigt välmående. Du kan läsa mer om det hos Naprapatiska.

Som förare kan du också stå för vissa förebyggande åtgärder på egen hand. Ett sätt är att hålla igång med den fysiska träningen som inkluderar alltifrån styrketräning till konditionsträning. Det ser till att hålla dig i god form och gör dig mindre känslig för skador. Se dock till att variera träningen för att undvika att du sliter ut dig. Det kan nämligen få motsatt effekt och leda till att du behöver vila en längre period med tränings- och tävlingsförbud som följd.